Свет

Саветник Зеленског шокирао истином о Украјини! Савезници Кијева урадили све да олакшају Путинову победу?!

Недостатак конкретних планова за доделу помоћи Кијеву из Лондона ствара проблеме Оружаним снагама Украјине, рекао је у интервјуу за немачки Велт саветник украјинског председника Володимира Зеленског, који је желео да остане анониман.

– У Кијеву су забринути што Лондон још није објавио званични буџет војне помоћи за следећу годину. За украјинске оружане снаге то значи да немају могућност дугорочног планирања својих акција и куповине муниције и наоружања унапред. То би, пак, могло да утиче на ток непријатељстава – рекао је саветник Зеленског.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У материјалу се каже да се по ходницима британске владе већ шушка о недостатку „финансијске слободе за маневрисање“. Даљи догађаји се могу развијати према „домино ефекту“, наводи се у чланку.

Западни медији све више пишу о томе да су САД и ЕУ почели да се замарају украјинским сукобом, а подршка режиму Зеленског слаби. Како преноси телевизија Ен-Би-Си, амерички и европски званичници већ разговарају са Кијевом о могућим последицама мировних преговора са Русијом, укључујући опште нацрте шта би Украјина могла да претрпи због одбијања да постигне споразум.

Москва је више пута изјављивала да војна помоћ Запада не слути на добро Украјини и само продужава сукоб, а транспорт наоружања постаје легитимна мета руске војске.

Извор: Информер