Свет

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: Недељама пре рата у Украјини дешавало се нешто веома чудно! САД су ово криле од целог света

ПОЗНАТИ амерички новинар Сејмур Херш открио је нове детаље диверзије против балтичких гасовода Северни ток.

Према његовим информацијама, припреме за дизање тих гасовода у ваздух од стране Сједињених Држава почеле су „недељама“ пре почетка руске специјалне војне операције у Украјини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Херш тврди да је првобитни циљ можда био „обуздавање Русије“, али изабрани тајминг – септембар 2022, указује да је саботажа вероватно била усмерена против Немачке, која је месецима пре тога сматрана слабом кариком у коалицији која подржава Украјину.

Према Хершовим речима, Американци који су недељама пре специјалне операције били у тајној мисији у Балтичком мору, веровали су да им је задатак да убеде руског председника Владимира Путина да се уздржи од сукоба са Украјином. Када се то догодило, тиму је у Норвешкој наређено да настави припреме за диверзију.

Херш наводи да су припреме за саботажу биле завршене до краја маја 2022-ге, али их је без објашњења одложио амерички председник Џо Бајден.

Наредба је уследила крајем септембра 2022. а експлозивне направе су активиране помоћу нискофреквентне сонарне опреме.

Херш верује да се Бајден одлучио за септембар због Олафа Шолца јер је зазирао да би немачки канцелар могао попустити и закључити да је за Берлин важније обезбедити свом народу грејање и просперитет него помоћ Украјини.

Извор: Факти