Свет

СПРЕМА СЕ ХАОС! РУСИ ОТКРИЛИ КОЈЕ ТРИ ЗЕМЉЕ ЋЕ СРАВНИТИ СА ЗЕМЉОМ: Ако ово дозволе Украјини, почиње свеопшти рат!

Ако авиони Ф-16 буду летели са база у Пољској, Румунији и Словачкој у интересу Оружаних снага Украјине Русија ц́е сматрати да ове земље постају део конфликта, изјавио је шеф руске делегације на преговорима за питања војне безбедности и контроле наоружања у Бечу Константин Гаврилов.

Током свог говора на пленарној седници форума ОЕБС-а, он је напоменуо да се већ појављују предлози, с обзиром на то да су аеродроми у Украјини значајно девастирани, да се летови Ф-16, који буду испоручени Оружаним снагама Украјине, изводе са аеродрома који се налазе у Пољској, Румунији и Словачкој.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Одлучно упозоравамо да ће Москва, употребу ових ловаца са територије наведених земаља-чланица НАТО-а сматрати њиховим учешћем у сукобу у Украјини, чиме ће Русија бити приморана да одговори – рекао је он.

Он је истакао да Вашингтон и његови сателити настављају да стварају безбедносне претње на западним границама Русије.

– Агресивна природа њихове политике више се не крије иза формулација о искључиво дефанзивној оријентацији војних доктрина. У националним и коалиционим доктринарним смерницама држава НАТО уноси се претендовање на глобалну и регионалну доминацију, коју планирају да остваре употребом војне силе – објаснио је Гаврилов.

До сада су Холандија и Данска, међу западним земљама, саопштиле да ће испоручити Ф-16 Украјини. Конкретно, Холандија очекује да пошаље прве ловце у Кијев 2024. године.

Извор: Информер