Свет

АМЕРИ НЕ ЗНАЈУ ШТА ИХ ЈЕ СНАШЛО: Када оружје приђе Криму – само се искључи!

Руски системи за радиоелектронску борбу су „искључили“ једно од најмоћнијих америчких средстава за посматрање којима су покушали да скенирају Крим, изјавио је бивши амерички обавештајац Скот Ритер.

Према речима експерта, Пентагон има специјалне радаре који могу да веома детаљно скенирају површину Земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сједињене Америчке Државе не деле ту технологију чак ни са блиским сарадницима. У тренутку када су покушали да сниме територију Крима, све се искључило. Подсећам, то је радар и њему не сметају облаци. Зашто ништа нису видели? Зато што је Русија знала фреквенцију радара и блокирала је област коју су САД покушале да сниме – рекао је експерт.

Појаснио је, да руски војници могу да направе заштитни кишобран на територији на којој се одвија важна битка. Средства за радиоелектронску борбу могу да угуше сигнале дронова и других електронских средстава противника.

То је нека врста дигиталне „Гвоздене куполе“, нагласио је Ритер. Он је руска средства за радиоелектронску борбу упоредили са израелским системима противракетне одбране.

Западни војни експерти су више пута наводили ефикасност руских система радиоелектронске борбе. Бивши саветник Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор је изјавио да руски системи имају колосалне могућности у гушењу украјинске електронике.

Извор: Медији