Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО: Највероватније идемо поново на изборе

Председник Србије Александар Вучић је током обиласка радова у Врбасу причао и о недавно одржаним изборима у Србији.

Председник Србије Александар Вучић обишао је завршне радове на вијадукту код Врбаса. Вучић је након обиласка одговарао на питања новинара, споменуо је и изборе, и најавио излазак на нове изборе уколико листа Бранимира Несторовића не подржи никога у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Суштина је резултат на републичком месту, да добијете 47 посто гласова на изборима. Јединствени бирачки списак постоји од када смо ми на власти, у који је свако могао да има увид. Сада можете да имате само једног човека не једном месту. Ја сам вам рекао три дана пред изборе да СНС побеђује у Београду, ми имамо све записнике, они ни пола записника немају, иако су имали контролоре на свим местима. Када сте у политици очајни, сагледајте своје грешке. Држава ће наставити да ради за народ, гради вијадукте, повећава плате и пензије.

– Што се тиче честитки, од свих из окружења који су из ЕУ, осим из Хрватске, амо добио, од Румуна, Мађара, свих могућић. Ви морате да разумете, ово су парламентарни избори, не председнички. Људи да се не секирају, шро се тиче блокада. Једино што ће полиција морати да јури да их људи не линчују – рекао је Вучић.

– Наши државни органи састављају о упливу једне важне земље у изборе, а онда ћемо пред православни Божић моћи да обавестимо о томе. То нема никакве везе са изборним процедурама, републички ће бити окончани 30, а градски мало касније. Несторовић је рекао да неће никог да подржи, онда ћемо највероватније поново ићи на изборе – казао је председник.

„Поштујем њихове гласове, али поштујем и наших 1.800.000

– Ово су били до сада најчистији и најпоштенији избори, знају то сви. Зато никада нисам добио толико честитки. Ја поштујем њихове гласове, 900.000 људи, али поштујем и наших 1.800.000 гласова. Немој да се играте као деца. У Београду немају примедбу ни на једном записнику. Него где би оних 40.000 гласача из Републике Српске? Никада нису у стању да признају пораз. Ана је обавестила јавност да ће упасти у РИК. Ајде лепо одрастите, спремите се. Следе вам важни локални избори у Новом Саду, Нишу, у 44 општине. Они су ставили на насловну страну да нема Макронове честитке, е па да знате да сам од њега добио тако лепу, званичну честитку. Ми немамо времена за губљење, наставићемо да радимо.

Извор: Srbija Danas

Ознаке