Свет

ЗАСТРАШУЈУЋЕ РУСКО ОРУЖЈЕ СТИГЛО НА ФРОНТ: Украјина шокирана призором! „Озбиљни проблеми…“ (ВИДЕО)

Добре вести за руску војску.

Појава на фронту нове верзије руског самоходног противваздушног ракетног система „Панцир“ створиће проблеме украјинским оружаним снагама, пише пољски портал Интериа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нова верзија руског самоходног противваздушног система „Панцир“ стигла је на фронт. То би могло да створи озбиљне проблеме Украјини, која се у последње време ослања на дронове – наводи се у чланку.

Аутор је објаснио да ће модернизовани противваздушни систем Панцир-СМ помоћи у пресретању чак и мини-дронова, навођених артиљеријских граната и брзих балистичких циљева.

Напомиње се да је нови ПВО систем уграђен на камион КАМАЗ-6560 8×8 са дизел мотором од 400 коњских снага, који му омогућава да постигне брзину до 90 километара на сат. Штавише, инсталација може да испаљује ракете чак и при малој брзини, наводи публикација.

Нови Панцир-СМ такође има нови систем за откривање и праћење, способан да пронађе мале циљеве на удаљености до 75 километара и пресретне их на удаљености од 40 километара, наводи се у чланку.

Како је за РИА Новости рекао обавештен извор, Оружане снаге Русије користе модернизоване комплексе Панцир-СМ, који показују повећану ефикасност у односу на основну верзију система.

Према отвореним подацима, Панцир-СМ је добио нови радар за откривање циљева са фазном антенском решетком са побољшаним карактеристикама у погледу домета детекције ваздушних циљева, отпорности на буку и резолуције, као и мултифункционални радар за праћење циљева и навођење ракете, преноси риа.ру.

Извор: