Свет

ЗЕЛЕНСКИ У ШОКУ: Русија хитно реаговала

Усвајање руске резолуције о борби против величања нацизма је добра вест, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков

Тренутно нема предуслова за мировне преговоре у Украјини, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Русија сматра да тема преговора сада није релевантна. Више пута смо поновили да нема основа за те преговоре, нема темеља, нити предуслова“, казао је Песков, коментаришући изјаве председника Украјине Владимира Зеленског да питање преговора са Руском Федерацијом „тренутно није битно“.

Председник Украјине одржао је конференцију за новинаре у уторак, на којој се између осталог, дотакао и теме мировних преговора са Москвом.

Зеленски је навео да су они „тренутно небитни и да Кијев ставља већи нагласак на рад на заједничком ставу са 50 држава о својој формули мира“.

Добра вест усвајање руске резолуције о борби против величања нацизма

Песков је додао да је потез Генералне скупштине Уједињених нација о усвајању руске резолуције о борби против величања нацизма добра вест.

„Поздрављамо све оне који су се томе придружили. Ово је је веома важно, посебно за модеран свет, где видимо како негде неонацисти покушавају да уздигну главе. Стога је усвајање таквих декларација изузетно важно“, указао је Песков.

Генерална скупштина Уједињених нација усвојила је руску резолуцију о борби против величања нацизма.

Претходно је документ одобрио Трећи одбор Генералне скупштине.

За резолуцију је гласало 118 земаља, 49 је било против, а 14 уздржаних. Русија, Кина и Израел били су међу онима који су гласали за документ, а против су биле Сједињене Државе, Украјина, Британија и Немачка.

Извор: РТ