Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ ИЗ САД: Обуставите

Конгресменка из Њујорка Клаудија Тени поднела је предлог закона којим би се обуставила сва помоћ Приштини док не испуни своје обавезе.

Клаудија Тени која је и копредседавајућа српског кокуса у Конгресу поднела је предлог закона којим би се обуставила сва помоћ Приштини док не испуни своје обавезе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Европска унија је 2013. године помогла у посредовању у Бриселском споразуму између Србије и Косова како би се ублажиле тензије између две земље. Косово није испунило многе од својих кључних обавеза према споразуму, као што је формирање Заједнице општина са српском већином и уједињене полицијске снаге. Поред тога, Косово је ускратило једнака права косовским Србима. Неиспуњавањем овог споразума, Косова крши међународне норме и ствара напетост и нестабилност на Балкану“, навела је Тени у саопштењу.

Према њеним речима, усвајањем овог закона била би ускраћена било каква даља помоћ САД властима у Приштини, „док се не имплементирају одређени услови наведени у Бриселском споразуму из 2013. године“.

„Сведоци смо угњетавања и дискриминације косовских Срба због неспровођења кључних одредби Бриселског споразума из 2013. године. Императив је да Сједињене Државе заузму став у корист демократије, мира и стабилности у региону. Подржавање Бриселског споразума шаље јасну поруку да наша помоћ треба да буде усклађена са принципима споразума. Јасно смо против акција које поткопавају права и добробит косовских Срба. Овај закон одражава нашу посвећеност неговању мира и позивању премијера Албина Куртија и владу Косова на одговорност“, поручила је Тени.

Извор: Танјуг

Ознаке