Свет

БАЈДЕН УЗВРАЋА УДАРАЦ, ИЗВУКАО ЈЕ ПОСЛЕДЊЕГ КЕЦА ИЗ РУКАВА: Народ у неверици, зар је стварно ово урадио?!

Фото: Твитер принтскрин

Упркос суморним прогнозама рецесије у Сједињеним Државама, „неочекивано отпорна економија“ помаже Белој кући јер би амерички председник Џо Бајден могао да искористи ситуацију у својој предизборној кампањи. О томе пише НБЦ.

„Виши званичници администрације кажу да су све сигурнији да ситуација на терену може говорити сама за себе. Економија је у периоду од четвртог квартала 2022. до истог периода прошле године порасла за јаких 3,1 одсто, сви показатељи инфлације су у паду, тржиште рада остаје снажно, а берза је на рекордном нивоу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички председник Џо Бајден и вође његове предизборне кампање треба да одрже ове трендове, док истовремено терају све више Американаца да их примете, примећује се у материјалу.

Портпарол Бајденове кампање назвао је најновије економске податке доказима о „Бајденовом плану на делу“, предвиђајући да ће администрација Доналда Трампа поништити све добитке ако преузме дужност.

Амерички лист Wалл Стреет Јоурнал пре тога је писао да би председничка трка између актуелног шефа државе Џоа Бајдена и бившег председника Доналда Трампа могла да постане најскупља у историји САД, а могла би да постане и најдужа у историји Сједињених држава.

Извор: Wебтрибуне.рс