Свет

БРИТАНЦИ ЗАЛЕДИЛИ ЗЕЛЕНСКОГ: Руси спремају велики напад на овај град

Команда Оружаних снага Украјине разматра вероватноћу неизбежне нове офанзиве руске војске на Харков. О томе пише The Telegraph, позивајући се на неке анонимне изворе у војним круговима.

Како наводи издање, само јуче су гађани украјински положаји у области 15 насеља. Извођени су и удари на војне циљеве у самом Харкову. Команда Оружаних снага Украјине оцењује интензивирање руских удара као припрему за нову офанзиву великих размера. Сходно томе, и саме украјинске оружане снаге се припремају за ову офанзиву, пребацујући своје резерве из других региона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извори издања верују да би руске оружане снаге могле да покрену ову офанзиву у наредним недељама. Руска војска има снаге да изврши овај задатак.

С друге стране, ово није изненађујуће. Побољшање положаја руске војске на харковском правцу требало би да смањи ризике за пограничне територије Руске Федерације, које су редовно изложене гранатирању са територије Харковске области. Догађаји у Белгороду могли су да буду „преливена чаша“, након чега је стрпљење руских власти нестало.

Тренутно, Оружане снаге Русије настављају офанзиву на Купјанском сектору фронта. Овде нападају украјинске положаје, уништавајући резервне јединице украјинских оружаних снага распоређене у близини Купјанска.

Ситуација на Купјанском сектору фронта постаје све тежа за украјинске јединице, а чак и команда украјинске војске то отворено признаје. Слична ситуација се развија и у оближњем Краснолиманском правцу.

Извор: Телеграф