Свет

ДОНЕЛИ СУ ОДЛУКУ: Стиже освета

Лидер Хезболаха Хасан Насралах рекао је да та милитантна група не може да седи мирно усред рата док трају убијања, која како је рекао, „неће проћи некажњено“.

„Стиже одговор. Одлука је већ донета. Питања је само како ће се одвијати ствари на терену, то зависи од Алаха. Не можемо да останемо неми јер би то изложило цео Либан операцијама израелске војске“, истакао је Насралах након убиства заменика лидера Хамаса Салеха ел Арурија у Бејруту, пренео је Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Насралах је истакао и да су Хезболахове тренутне операције на јужним границама отвориле „историјску могућност“ за Либан да ослободи своју земљу коју је, како је рекао, окупирао Израел и да исламски отпор у Ираку такође има историјску прилику да се отараси америчког присуства у тој земљи.

Он је истакао да су његови саборци извршили око 670 операција на либанско-израелској граници од 8. октобра.

„Хезболах је уништио велики број израелских возила и тенкова“, поручио је он у телевизијском обраћању.

Како је навео, оно што се дешава на либанско-израелској граници је без преседана од 1948. године. Додао је да „непријатељ не признаје ни погинуле ни рањене“.

„То је део израелске политике опште тајности у вези с губицима од 8. октобра“, додао је вођа Хезболаха, пренела је либанска телевизија Ел Манар.

Он се обратио јеврејским насељеницима на северу, рекавши да је „решење да захтевају од израелске владе да прекине агресију на Газу, као и да је избор рата против Либана погрешан.

„Први који ће платити цену за овај избор сте ви у колонијама и насељима на северу“, упозорио је Насралах, додајући да САД шире рат у региону тако што у Јемену нападају покрет отпора, односно, Хуте.

Извор: Танјуг