Свет

ХАОС У ТЕКСАСУ НЕ ПРЕСТАЈЕ: 700.000 хиљада камионџија стиже да се придружи борби

Стотине хиљада америчких камионџија и активиста кренуће на вишедржавни скуп у знак протеста против политике садашње америчке администрације, за коју верују да не предузима адекватне мере да заштити јужну границу. Ово је објавио ВИЦЕ Неwс.

„Конгресмен ГОП-а Тексаса Кит Селф, који је подржао скуп, сугерисао је да би могло да учествује до 700.000 возила и поновио тврдње организатора, истичући да би то требало да буду мирне демонстрације“, пише ВИЦЕ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раније се Селф више пута огласио на својој страници на друштвеној мрежи „X“ у вези са спором између демократа и републиканаца у Конгресу. Према његовим речима, не може бити речи о било каквој помоћи Украјини док се не обезбеди безбедност јужне границе САД.

„Желимо да ово мирно окупљање учинимо што је могуће већим како бисмо рекли савезним, државним и локалним званичницима да не желимо отворене границе“, рекао је за публикацију Скоти Сакс, један од организатора митинга.

Истовремено је истакао да је његов тим спреман за појаву „инфилтратора“ и „провокатора“, а од њих ће бити „затражено да оду“. Сакс је такође рекао да су камионџије у контакту са локалним органима за спровођење закона и да ће се састанци одржавати на приватном поседу.

ВИЦЕ напомиње да многе присталице републиканаца сматрају да је скуп „савезна провокација“ усмерена на Доналда Трампа и упоређују га са догађајима од 6. јануара 2021. године, када су демонстранти упали у Капитол.

Извор: Wебтрибуне.рс