Свет

Још један овакав инцидент и Британија ће остати без бродова?! Догодило се близу ратне зоне

Два брода миноловца британске Краљевске морнарице сударила су се у луци у Бахреину, саопштила је данас Краљевска морнарица (КМ).

У судару бродова који се догодио у петак, нико није повређен, а истрага је у току, наводи се у саопштењу, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Видео објављен на друштвеним мрежама показује да је британски брод ХМС Цхиддингфолд ударио у други британски брод ХМС Бангор који је био усидрен.

Контраадмирал Краљевске морнарице Едвард Алгрин, у својој објави на платформи Икс (Твитер) написао је да нико није повређен, али је потврдио да је причињена материјална штета.

Краљевска морнарица сарађује са америчком морнарицом у региону Персијског Залива у настојању да заштити комерцијалне бродове који плове поморским рутама у Црвеном мору и изложени су ракетним и ваздужним нападима јеменских побуњеника Хута који тврде да делују у знак солидарности са палестинским Хамасом.

Фото: Х принтскрин

Напади су пореметили светску трговину и изазвали страх да би Црвено море могло да постане уско грло и претња глобалној трговини и снабдевању, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг