Свет

КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЕДНИКА САД: Бајден не сме да каже Американцима крајњи циљ украјинског сукоба

Бајден није у стању да каже Американцима шта је крајњи циљ сукоба у Украјини, рекао је амерички председнички кандидат, Рон ДеСантис за ЦНН.

Такође се пожалио, да Вашингтон издваја „монструозну количину“ новца за плате и пензије украјинских бирократа, игноришући главне америчке проблеме националне безбедности, као што су јужна граница и Кина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рон Десантис, гувернер Флориде, амерички председнички кандидат: Који су наши главни безбедносни изазови? Рекао бих да је за нашу земљу главна граница и Кина. По мом мишљењу, оно што људи у Вашингтону раде је следеће- игноришу ове безбедносне претње и издвајају монструозну количину новца Украјини, који, између осталог, иде на исплату пензија и плата бирократама.

Како ово користи америчком народу? Као што сам већ рекао, пре свега, ово морамо да разумемо саму суштину. По мом мишљењу, Европа треба да учини више да испуни своје обавезе према НАТО-у.

Уосталом, Русија им на крају представља већу претњу. Међутим, као председник бићу врло јасан – јер ће људи рећи- треба да пошаљемо више новца тамо, да не би извршили инвазију на неку од земаља НАТО-а.

Када постанем председник Сједињених Држава, НАТО ће бити црвена линија, а Русија неће угњетавати ниједну од земаља НАТО-а.

Мислим да смо сада у ситуацији, да Бајден не може ни да нам каже шта је крајњи циљ. Одбија да то артикулише. Као неко ко је служио војску, мислим да је замка америчке спољне политике у последњих 25 година – од Хладног рата, заиста – то што улазимо у сукобе без јасне идеје о томе шта покушавамо, и да ли има довољно подршке да би се то заиста остварило.

Поента је следећа- Бајденова слабост је изазвала многе проблеме које сада видимо широм света. Начин на који је напустио Авганистан била је потпуна срамота.

Ово је оставило горак укус за ветеране који су тамо служили, и који су видели како сво то оружје пада у руке Талибана. Погинуло је 13 људи. Ово је било понижење за нашу земљу, а државама попут Русије и Ирана дало је сигнал да је време да се реагује.

Извор: Wебтрибуне.рс