Свет

МОСКВА ПОРУЧИЛА КИЈЕВУ, НАКОН НАПАДА НА ДОЊЕЦК: Стићи ће вас казна

Украјинске снаге бомардовале су синоћ Доњецк када су погинула четири цивила

Русија позива све одговорне владе и релевантне међународне структуре да осуде злочине Кијева који су усмерени на истребљење цивила, наводи се у саопштењу руског Министарства спољних послова поводом још једног терористичког напада кијевског режима на Доњецк.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Москва поручује да ће одговорни сносити казну.

– Оружане формације украјинских неонациста уз подршку земаља ‘колективног Запада’ настављају да изводе терористичке нападе на цивилно становништво Русије. Очигледно је да у њима не постоји ништа људско. Не спречавају их ни новогодишњи ни божићни празници – оцењује руска страна.

Наиме, у новогодишњој ноћи Доњецк се нашао на мети масовног напада украјинских снага – гађан је центар града и остала стамбена насеља, односно објекти цивилне инфраструктуре.

Познато је да је у нападима четворо погинуло и да је преко 14 људи рањено. Међу повређеним има и новинара који су у граду обављали своју професионалну делатност, навели су из министарства.

Москва поручује да ће сви умешани и одговорни за нападе на Доњецк и друге терористичке нападе на руске територије стићи неизбежна казна. Руски безбедносни органи покренули су истрагу поводом злочина.

– Позивамо све одговорне владе и релевантне међународне структуре да се ограде од акција и одлука кијевске хунте, да осуде њене злочине усмерене на цинично уништавање цивилног становништва. Украјински неонацисти сматрају да је ћутање одобравање њихових поступака – наводи се у саопштењу.

Такође, руска страна упозорава да ће злочиначки кијевски режим, који спонзорише Запад и који га подржава ради напада на Русију, једног дана окренути оружје НАТО-а против самих земаља Алијансе.

Извор: Srbija Danas/РТ Балкан)