Свет

УЖАС! Још један разоран земљотрес погодио Јапан! (ВИДЕО)

Најмање две особа су погинуле у разорном земљотресу који је данас погодио Јапан, саопштила је локална полиција, преноси Кјодо.

Државна телевизија НХК незванично наводи да је потврђена смрт две особе које су погинуле након разорног земљотреса јачине 7,6 степени Рихтера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

НХК није навела никакве информације о околностима њихове смрти. Агенција Кјодо, позивајући се на локалне власти, наводи да има и више од 30 повређених. И даље се трага за најмање шест особа за које се верује да се налазе испод рушевина. Више од 36.000 људи је остало без струје у префектури Ишикава, а до сада је пријављено рушење више од 30 зграда у граду Вајима, преноси Ројтерс.

Јапан је од јутрос погодио укупно 21 земљотрес јачине изнад четири степена Рихтерове скале, од којих је најјачио био 7,5 степени.

Потреси су изазвали знатне штете и цунами са таласима вишим од метар на појединим местима, док је становништво у захваћеним зонама позвано да се евакуише ка вишим деловима.

Последњи у низу земљотреса погодио је јапанску префектуру Ишикава око 23 сата по локалном времену.

Више од 50 потреса погодило је, према подацима тамошње метеоролошке агенције, Јапан за скоро седам сати. Јапанска метеоролошка агенција наводи да и даље постоји „врло висок ризик“ од урушавања зграда и да би снажна подрхтавања тла могла да се наставе наредна „два до три“ дана.

Званичник агенције упозорава да се цунамији и даље бележе дуж обале и позвао је становнике да се не враћају кућама.

Извор: Танјуг