Србија

МУЊЕВИТА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшен је

Тринаестогодишњег Новосађанина З.Н. који је други пут побегао из Центра за социјални рад где је смештен због сумње да је прошле године у Товаришеву са млађим братом В.Н. (11) убио Тодора Шуњку (75) и извршио више пљачки широм Новог Сада, полиција је пронашла и поново га вратила у поменуту институцију јер, како кажу, „по закону не могу ништа друго да му ураде“.

Како незванично сазнаје „Блиц“ постоји бојазан да ће поново побећи из Центра за социјални рад одакле је први пут, и поред појачаног надзора васпитача, побегао кроз прозор са сломљеном руком и прескочио ограду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, З.Н. је заједно са млађим братом В.Н. (11) осумњичен да је 14. априла прошле године у Товаришеву убио Тодора Шуњку (75) и они нису могли бити смештени у установу затвореног типа зато што су млађи малолетници, а то су и искористили да побегну из Центра за социјални рад.

Полиција је утврдила да су након првог бега из Центра за социјални рад малолетна браћа починила 32 крађе и покушаја крађе а сада се З.Н. са шеснаестогодишњим пријатељем сумњичи да је починио још најмање девет тешких крађа и четири покушаја тешке крађе широм Новог Сада као и да је након другог бекства одмах починио још једну пљачку.

Надлежни не знају шта ће са малолетним убицама и пљачкашима

Како незванично сазнајемо, малолетна браћа задају озбиљне главобоље надлежнима из новосадског тужилаштва и полиције јер је закон на њиховој страни и не могу им ништа зато што су млађи од 14 година.

– Ово је већ измакло свакој контроли зато што је малолетник поново смештен у установу из које је већ једном побегао а сада је то поново учинио за мање од 24 сата и одмах починио још једну пљачку. Млађи брат му није ништа бољи и стварно не знамо шта ћемо са њима зато што је закон на њиховој страни. Почине кривично дело, ми их склонимо са улице а они побегну и тако у круг – прича за „Блиц“ извор близак истрази која је покренута против малолетног З.Н. због новог кривичног дела.

Мајка малолетних делинквената лишена родитељског права

Како незванично сазнаје „Блиц“, С.Н. мајка малолетних делинквената против које је Основно јавно тужилаштво покренуло поступак доказних радњи због кривичног дела запуштање и злостављање малолетног детета, лишена је родитељског права.

– Након прикупљених свих доказа и сагледавања целокупног чињеничног стања донета је јавнотужилачка одлука да се С.Н. лиши родитељског права тако да су малолетници у надлежности Центра за социјални рад – каже извор „Блица“.

Подсетимо, Тодор Шуњка је након пребијања пребачен на Неурологију у Новом Саду. Задобио је тешке повреде главе и плућа. Рођаци су га пребацили у бању у Меленцима где је пао у кому, а потом су му се појавиле компликације на плућима, због чега је хитно превезен у болницу у Зрењанину, али му нажалост није било спаса.

Нису кривично одговорни јер су малолетници

Како сазнаје „Блиц“, дечаци су остали на слободи након тешког кривичног дела које су починили у Товаришеву, за које нису кривично одговорни јер су малолетници. Од тада су идентификовани као починиоци 32 кривична дела.

– Крали су све и свуда. Највише на Детелинари и око Булевара ослобођења. Месаре, продавнице, ресторане, цвећаре, мењачнице, а опљачкали су чак и салон за псе. Нема где нису проваљивали, а украли би све што су сматрали да могу да уновче. Осим новца крали су цигарете, мобилне телефоне, пића и разне друге ствари, а полиција је и раније подносила пријаве – сазнали смо незванично.

Извор: Блиц