Свет

Нуклеарна сила започела одмазду (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Пакистан извео низ врло координисаних војних удара у иранској провинцији Систан и Балуџистан, саопштило је данас пакистанско министарство спољних послова.

„Један број терориста је убијен током обавештајне операције“, наводи се у саопштењу министарства, чије делове је пренео руски портал Спутњик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У ракетном нападу на пограничну област Ирана, погинуло је, према последњим информацијама, 9 особа, преноси агенција Фарс, позивајући се на заменика губернатора за безбедност провинције Систан и Белуџистан.

Према његовој изјави, у нападу су убијене три жене и четворо десе. Он је такође навео да се догодила још једна експлозија у близини града Серавану провиницији Систан и Белуџистан, нема жртава.

Медији преносе и да је пакистански премијер отказао своје путовање на Светски економски форум у Давосу.

Подсетимо, Пакистан је ус реду оштро осудио ирански ваздушни напад на њихову територију, када је убијено двоје деце упозоривши истовремено на одмазду.

Иран је навео да је употребио “прецизне ракете и ударе беспилотних летелица“ како би уништио два упоришта сунитске милитантне групе Џаиш ал-Адл, познате у Ирану као Џаиш ал-Дулм.

Пакистанско Министарство спољних послова саопштило је да је у нападу на његову територију убијено “двоје невине деце”, а Иран је упозорен на “озбиљне последице”.

Такође, то министарство је ваздушни напад описало као “непровоцирано кршење пакистанског ваздушног простора од Ирана “.

Извор: Б92/Медији