Свет

Путин ће лансирати седам интерконтиненталних ракета!

РУСКЕ стратешке ракетне снаге (РВСН) планирају да изведу седам лансирања интерконтиненталних балистичких ракета у 2024. години, саопштила је прес-служба Министарства одбране.

-Ове године Стратешке ракетне снаге планирају да изведу седам лансирања интерконтиненталних балистичких ракета, напомиње Министарство.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство је додало да су у протеклих пет година Ракетне стратешке снаге извеле више од 20 лансирања интерконтиненталних балистичких ракета током летачких тестова перспективних ракетних система и обуке у управљању авионима.

Крајем октобра Ракетне стратешке снаге извеле су вежбе под руководством председника Владимира Путина. Током обуке, вежбали смо наношење масивног нуклеарног удара од стране стратешких офанзивних снага као одговор на непријатељски нуклеарни напад.

У вежбе су били укључени стратешки ракетни систем Стратешких ракетних снага „Јарс“, стратешка ракетна подморница Северне флоте „Тула“, као и два стратешка носача ракета дугог домета Ту-95МС.

Поред тога, током маневара проверавали су ниво обучености органа војне команде и контроле, вештине руковођења, као и оперативно особље у организовању контроле потчињених трупа. Кремљ је нагласио да су сви планирани задаци у потпуности завршени.

Извор: Новости