Свет

ВОЈСЦИ СТИГЛЕ КАТАСТРОФАЛНЕ ВЕСТИ: Кинџали пресудили Украјини, нема више (ВИДЕО)

Уништавање објеката војно-индустријског комплекса у Украјини ракетама Кинџал озбиљно ће погоршати ситуацију са муницијом за украјинске оружане снаге, пише амерички часопис Милитарy Wатцх.

„Пошто већина украјинске артиљерије и оклопних возила користи муницију совјетског типа, западни савезници Кијева имају посебне потешкоће у снабдевању гранатама, јер их не производе масовно. Дакле, уништавање ових објеката одбрамбене индустрије могло би значајно да погорша ионако акутну несташицу муниције у украјинској војсци, што утиче на различите јединице, било да се ради о артиљеријским јединицама или елитним механизованим бригадама“, наводи се у материјалу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новинари су такође приметили да су руски ваздушни удари помоћу Кинџала учестали због повећања њихове производње.

Руско Министарство одбране је у суботу известило да су руске трупе извеле групни удар прецизним оружјем на војне циљеве у Украјини. Министарство је истакло да је циљ удара постигнут и да су сви зацртани циљеви погођени.

Руска војска почела је ликвидацију критичне инфраструктуре у Украјини након терористичког напада на Кримски мост 10. октобра 2022. године, као и других терористичких напада иза којих су стајале специјалне службе Кијева. Изводе се штрајкови против енергетике, одбрамбене индустрије, војне команде и комуникационих објеката широм земље.

Извор: Информер