Свет

ЗАХАРОВА СЕ ХИТНО ОГЛАСИЛА: Зеленски је одржао тајни састанак

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Тајни састанак о Украјини, који су одржали Кијев и његови савезници, није имао никакве везе са решавањем украјинске кризе.

То је изјавила портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова и додала да је то било скретање пажње на режим Володимира Зеленског.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„То је увежбан концепт скретања политичке пажње, посебно на режим Зеленског. То је пи-ар његовог режима. Реч је о константној активности у информационо-политичком простору у чијем је центру пажње тема Зеленског и свих тих западних идеологија које су развијали и ширили.

То нема никакве везе са решавањем украјинске кризе. То су две потпуно различите теме које се међусобно искључују“, казала је Захарова.

Како је додала, решавање ситуације у Украјини је мукотрпан посао.

„То представља рад у политичкој и дипломатској сфери – то је и питање преговора и контаката и слично. Ту се не ради о судбини једне особе, десет особа, него о судбини људи, народа. Дакле, то је ако говоримо о ситуацији око Украјине и њеном стварном решавању.

А реклама око Зеленског, такозване мировне иницијативе Зеленског, његове бесконачне изјаве, обраћања на различитим местима и платформама – сва та помпа се ствара да би се одржала илузија о некаквој политичкој активности, притом скрећући пажњу светске јавности са стварних процеса могућег решавања ситуације“, закључила је Захарова.

Раније је Блумберг писао да је средином децембра у Ријаду одржан тајни састанак саветника за националну безбедност Украјине, њених савезника из држава Г7, као и неких земаља Глобалног југа. Према изворима агенције, Кијев је покушао да добије подршку за своје услове за мировне преговоре са Русијом, али није постигао никакве озбиљне резултате.

Извор: Медији