Свет

ПЕНТАГОН УЖАСНУО КИЈЕВ: Ево какве последице чекају Украјину

Без помоћи САД, Украјина ће морати да одлучи које ће градове задржати.

Без обнове америчке помоћи, украјинске оружане снаге ће морати да одлуче које градове могу да држе, рекла је заменица портпарола Пентагона Сабрина Синг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нећемо моћи да обезбедимо ове критично важне ПДА пакете (војну помоћ од Пентагона), а Украјина ће морати да бира и одлучује које градове, која насеља ће моћи да држи са оним што има постоји и шта им партнери и даље шаљу – рекла је она на брифингу за медије.

Синг је позвао Представнички дом да прати Сенат у одобравању захтева Беле куће за 60 милијарди долара, без којих САД не могу да наставе војне испоруке.

Поред тога, прокоментарисала је и освајање Авдијевке од стране руске војске, напомињући да је тамо, „нажалост“, дошло до „стратешког“ повлачења трупа како би се сачувала артиљерија и муниција.

Министар одбране је 17. фебруара увече известио Владимира Путина о потпуном заузимању града. Укупна површина ослобођене територије износила је 31,75 квадратних километара. Непријатељ је изгубио више од 1,5 хиљада војника. Ослобођење Авдиивка омогућило је да се линија фронта удаљи од Доњецка и да се значајно заштити од непријатељских напада.

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски је у ноћи 17. фебруара дао наређење да се напусти Авдијевка, али је утврђено да је документ издат дан након почетка неконтролисаног бекства украјинских јединица из Град.

Извор: информер.рс/РИА