Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! СТРАВИЧАН СНИМАК ИЗ УКРАЈИНЕ: Руси бацили монструм бомбу и упали у град (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Оружане снаге Руске Федерације почеле су интензивне ударе на непријатељске положаје у граду Красногоровка, који се налази у непосредној близини Доњецка и који још увек под контролом држе Оружане снаге Украјине. Саопштено је да је јуриш на Красногоровку почео и да су у њу ушле прве руске јединице.

У међувремену, на интернету су се појавили снимци напада ФАБ-1500 руских оружаних снага на базу Оружаних снага Украјине у фабрици у Красногоровки. Како је постало познато, територију циглане у Красногоровки украјинске формације су опремиле као привремену тачку размештаја. На територији фабрике налазило се особље, наоружање и војна опрема групе Оружаних снага Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На снимцима које су објавили ратни дописници види се како се догодила веома снажна експлозија. Из циглане се након удара подигао густ дим. Могуће је да је детонирала муниција коју су тамо чувале украјинске снаге.

Заузимање Красногоровке, ако се догоди, омогућиће руским снагама успостављање контроле над последњим већим насељем под контролом Украјине које се налази у близини Доњецка. Ово ће заштитити административни центар Доњецке Народне Републик од сталног гранатирања украјинских снага.

Извор: Информер