Свет

ВОЈСКА ХИТНО РЕАГОВАЛА: Шта је ово на небу изнад САД? (ВИДЕО)

Америчка војска лоцирала је мистериозни балон изнад Колорада.

Мистериозни балон поново је примећен изнад САД, а званичници, иако нису одмах били сигурни о чему се ради, потврдили су да „не представља никакву опасност по безбедност летова“, пише Њујорк пост .

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Један од званичника је навео да је балон направљен од фолије и да испод њега виси мала коцкаста кутија величине око 60 цм. НОРАД-у (Северноамеричка ваздушна команда) је стигло упозорење на појаву балона док је био изнад Колорада и кретао се.

Званичник Министарства одбране рекао је да се ради о балону аматера, чији је хоби пуштање балона, али није навео никакве друге детаље. Овај балон се појавио око годину дана након што су борбени авиони Ф-22 америчког ратног ваздухопловства оборили кинески шпијунски балон у близини обале Јужне Каролине који је претходно прелетео цео континентални део САД.

Пре него што је оборен, летелица је прешла преко неких од кључних објеката америчке војске. Председник Бајден је рекао да кинески балон може да носи „два вагона шпијунске опреме“, што је изазвало жестоке критике републиканаца који су рекли да је балон требало раније да буде оборен.

Извор: Мондо