Русија

ОВО ЈОЈ НИКАДА НИЈЕ ОПРОСТИО! Путин чекао 5 година да се освети Хилари,ево и како

Руски председник Владимир Путин лично се умешао у информатичке нападе који су обележили изборе у Сједињеним Америчким Државама, како би се осветио демократској кандидаткињи Хилари Клинтон – оцена је двојице високих америчких званичника обавештајне службе, како објављује мрежа НБЦ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је у среду пренела америчка мрежа позивајући се на двојицу званичника, руски председник је дао упутства како филтрирати и користити поруке украдене демократама у информатичким нападима, а званичници кажу да у „великој мери верују“ тим закључцима.

Прошле недеље је „Вашингтон пост“ открио тајни извештај у којем је ЦИА закључила да је Русија интервенисала у изборној кампањи како би помогла Доналду Трампу да победи, а изабрани председник је одбио те тврдње.

Како јавља НБЦ, разлог за овако сеже чак пет година уназад: Владимир Путин никада није опростио Хилари Клинтон то што је 2011. године као америчка државна секретарка давала јавне изјаве у којима је доводила у питање регуларност парламентарних избора у Русији, а наводно је и подстицала демонстранте да изађу на улицу.

Како преноси НБЦ, ово је био првобитни Путинов циљ, али је, према тврдњама званичника, он касније проширен и жељом да се свету покаже слабост америчке политике и унесе подела међу главне савезнике САД-а како би се оставио утисак да се Америка не може посматрати као веродостојни светски лидер.

Америчке обавештајне службе помно ће испитати имовину руског председника ради могућег противнапада, додаје НБЦ позивајући се на америчке званичнике.

 

 

Извор: Vijesti