Србија

ЈАНКОВИЋ ОТКРИО КО СУ МУ ГАЗДЕ! Ево зашто досовски кандидат тражи референдум о уласку Србије у злочиначки НАТО ПАКТ!

Саша Јанковић изјавио да је чланство Србије у НАТО пакту ‘питање садашњости и будућности, а не прошлости’… Он се заложио за отварање јавне расправе и референдум о уласку у НАТО
Досовски кандидат за председника Саша Јанковић јавно се изјаснио за улазак Србије у злочиначки НАТО пакт!
Јанковић је у емисији „Представљање председничких кандидата“ на РТС у суботу увече потврдио да се залаже за то да Србија буде „пуноправни партнер НАТО“! Бивши омбудсман је рекао да је чланство Србије у НАТО „питање садашњости и будућности, а не прошлости“!

Нема никакве шансе

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Јанковићевим речима, Србија треба пажљиво да изведе рачуницу о чланству у НАТО.

– Питање чланства у НАТО је питање садашњости и будућности, а не прошлости. Био сам у земљи с породицом кад су нас бомбардовали. Одрастао сам у несврстаној Југославији и имам перспективу неког ко не жели чланство у било којој алијанси… Али треба да изведемо рачунице по први пут. Да видимо колико кошта Србију чланство или нечланство у савезу. Па да изађемо пред грађане. Предлажем да на референдуму гласате за то или за нешто друго – одвалио је Јанковић.
И док се Јанковић није оглашавао овим поводом, шеф посланика СНС Александар Мартиновић сматра да Јанковић после ових речи нема никакве шансе на изборима.
– Мада, Јанковића као политичара никада не би примили у НАТО пакт. Чак ни НАТО не би себи допустио да у своје редове прими некога за кога постоје озбиљни докази да је починио кривично дело убиства… – подвлачи Мартиновић.

Аналитичар Драгомир Анђелковић подржава референдум, иако су његова и Јанковићева очекивања супротна.
– Јанковић се залаже за референдум јер жели да преовлада мишљење да Србија уђе у НАТО. Ипак, убеђен сам да су Срби у огромној већини одлучно против тог савеза, што би требало да постане и уставна категорија – истиче Анђелковић.
Револвераш са Запада

Посланик Маријан Ристичевић наглашава да НАТО никако није одбрамбени савез.
– О уласку у НАТО не треба уопште размишљати. Јанковић, ако поштује институције, не би смео да крши Устав о војној неутралности Србије. Он ипак упорно показује да за њега и његовог Дуду (Душан Ивковић, прим. аут.) закони не важе. Понаша се као револвераш са Запада, силеџијски баш као и његов НАТО пакт – закључује Ристичевић.

Извор: Informer.rs