Свет

ПУТИНОВ ТАЈНИ ПЛАН ДИГАО УЗБУНУ У САД: Настала пометња у Пентагону

Фото: Јутјуб

Сједињене Државе су почеле да развијају план за одговор на руску „претњу“ у свемиру

Савет за националну безбедност САД почео је да развија план за одговор на наводну претњу Русије у свемиру, рекао је председник Комитета за обавештајне послове Представничког дома Мајк Тарнер за НБЦ њуз.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Срели смо се са (саветником за националну безбедност САД) Џејком Саливаном и он је почео да развија план који ће, надам се, бити одговор на ово – рекао је конгресмен.

Истовремено, Тарнер није могао да потврди или демантује извештаје који круже у Сједињеним Државама да је нова претња нуклеарна, позивајући се на тајност ове информације.

Раније је АБЦ, позивајући се на изворе, известио да је америчким законодавцима на тајном брифингу могло бити речено о наводним плановима Руске Федерације да „постави нуклеарно оружје у свемир“ за употребу против сателита. Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је у четвртак да Бела кућа, најављујући затворени брифинг о „озбиљној претњи националној безбедности“, покушава да охрабри Конгрес САД да гласа за нацрт закона о додели новца Украјини .

Москва је раније више пута истицала да се Русија, заједно са другим земљама, посебно Кином , залаже за спречавање трке у наоружању у свемиру и његово очување у мирољубиве сврхе, преноси РИА.

Извор: Ало