Свет

РУСИ ИЗВРШИЛИ СТРАВИЧАН УДАР НА УКРАЈИНУ: Тупољеви направили хаос

Фото: Х принтскрин

КИЈЕВ – Широм Украјине јутрос је због снажног руског напада објављена ваздушна узбуна, а на удару су се нашли престоница Кијев и више региона у којима је било жртава и разарања, саопштиле су украјинске власти.

Ваздухопловство Оружаних снага Украјине јавило је да је неколико авиона Tu-95MS полетело са аеродрома Олења у Мурманској области Руске Федерације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Саопштено је и да је украјинска ПВО деловала у Кијеву и региону, Лавовској, Хмељницкој, Запорошкој и Дњепропетровској области.

Украјинска противваздушна одбрана јутрос је одбијала руске ракетне нападе на престоницу Кијев, рекао је градоначелник Виталиј Кличко и позвао је становнике да остану у склоништима.

Саопштено је и да су снаге ПВО уништиле све непријатељске циљеве који су се кретали ка Кијеву, преноси Униан. Три особе су повређене у Лавову у руском ракетном нападу, а 16 стамбених зграда и аутомобили у близини су оштећени, саопштио је шеф Лавовске регионалне државне управе Максим Козицкиј.

Према његовим речима, „забележен је погодак у инфраструктурни објекат у Лавову, пожар је у току“, преноси Укринформ.

У области Хмељницки, као последица руског ракетног напада, оштећени су цивилни објекти. „Јутрос је непријатељ поново извршио масовни напад на Украјину. У области Хмељницког има оштећења на цивилним објектима, саопштили су из регионалне државне администрације Хмељницког.

Украјинске власти у Запорожју такође су известиле о руском нападу у коме су четири особе повређене и причињена материјална штета.

„Ујутро је непријатељ напао Запорожје. Гранатиран је инфраструктурни објекат. Према прелиминарним подацима, четири особе су повређене“, саопштио је градоначелник Запорожја Анатолиј Куртев.

Према извештајима украјинских властируске трупе су јутрос напале објекте цивилне инфраструктуре у Дњепропетровској области и у Полтавској области, где је погођено складиште и избио пожар.

„Непријатељ је ноћас напао Полтавску област. Погођено је складиште у Миргородском округу. То је изазвало пожар на површини од 100 квадратних метара. На срећу, није било жртава и штете“, рекао је начелник Полтавске војне области Филип Пронин.

Извор: Танјуг