Свет

СВЕТ У НЕВЕРИЦИ: Ево кога Руси криве за смрт Наваљног

Фото: Х принтскрин

Председник руске Думе Вјачеслав Володин поручио је данас да су за смрт опозиционог политичара Алексеја Наваљног одговорни Вашингтон и Брисел.

– Узрок ће утврдити форензичари и истрага, али када, без чекања на резултате истраге, оптужбе и изјаве политичара и шефова непријатељских држава звуче као копије, прво се мора одговорити на питање: Коме данас користи смрт Наваљног – написао је Володин на Телеграму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, то је „апсолутно очигледно“. „Одговара онима који су увели више од 19.000 санкција Русији, са циљем да распарчају њену економију и онима који губе рат у Украјини“, навео је Володин.

Поред тога, навео је да су одговорни и „они који немају подршку сопственог становништва и немају шансе да победе на изборима, али у исто време желе да задрже власт на било који начин“.

– Они који су жељни да приграбе златне и девизне ресурсе наше земље и они који желе да униште Русију“, написао је Володин. Додао је да су „њихова имена позната“. „За смрт Наваљног су одговорни сви они, од генералног секретара НАТО-а и руководства САД до Шолца, Сунака и Зеленског – тврди руски званичник.

Како је навео, „управо су они донели огроман број неуспешних одлука и имају користи од смрти Наваљног“.

Канцеларија Федералне казнено-поправне службе Русије за Јамало-Ненецки аутономни округ саопштила је раније данас да се Наваљни осећао лоше после шетње и изгубио свест, након чега је неуспешно реанимиран, а узорк смрти се утврђује. Наваљни је служио казну затвора од 30 година, а био је познат као оштар критичар Кремља.

Извор: Танјуг