Свет

УДАРНО! ШОК ВЕСТИ ИЗ НЕМАЧКЕ: Путин спремао потез века са Наваљним, сада је све јасно

Москва је према наводима немачког Билда преговарала са Вашингтоном и Берлином о размени Алексеја Наваљног!

Немачки таблоид сазнаје да је руски председник Владимир Путин у замену за опозиционара желео да добије обавештајца Вадима Красикова који се налази у немачком затвору због ликвидације некадашњег чеченског ратног команданта Зелимхана Хангошвилија у Берлину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Алексеј Наваљни је требало да буде ослобођен – наводи колумниста немачког таблоида Филип Пјатов.

Билд је раније пренео да би недавно хапшење немачког држављанина (38) на аеродрому Пулково у Санкт Петербургу такође могло бити повезано са намером руских власти да дођу до Красикова. Полиција је у фебруару пронашла шест гумених медведа са канабисом пронађено код становника Хамбурга који је долетео у Санкт Петербург да посети своју девојку.

Немцу сада прети казна до седам година затвора.

Путин је раније, подсетимо, наговестио могућност размене новинара Волстрит џурнала Евана Гершковича за Красикова у интервјуу Такеру Карлсону. Није директно именовао Красикова, међутим, опис одговара.

Алексеј Наваљни, подсетимо, преминуо је у затворској колонији 16. фебруара.

Одељење Федералне казнено-поправне службе Русије у Јамало-Ненечком аутономном округу саопштило је да се опозиционару слошило после шетње и да је брзо изгубио свест. Мере реанимације наводно нису дале позитивне резултате и лекари хитне помоћи су констатовали смрт.

Узрок смрти Наваљног није званично објављен.

Адвокату и мајци Наваљног наводно је речено у затвору да је узрок синдром изненадне смрти.

Тело политичара налази у мртвачници окружне клиничке болнице Салехард. Обдукција још није урађена док извор Новаје Газете наводи да су на телу приметне модрице. Локалним патолозима је забрањено да врше обдукције и чека се долазак стручњака из престонице.

Извор: Медији