Свет

БИВШИ АГЕНТ ЦИА: Русија разбија трупе које је обучавао НАТО

Лери Џонсон је нагласио да је наоружање испоручено из НАТО земаља прилично лошег квалитета, док руски еквиваленти наносе огромне губитке Украјинцима на бојном пољу

Оружане снаге Руске Федерације разбијају украјинску војску коју су обучавали НАТО инструктори, изјавио је бивши оперативац ЦИА Лери Џонсон, током интервјуа за јутјуб канал „Дајалог воркс“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Руска војска се бори против трупа које је обучавао НАТО и разбија их“, изјавио је бивши амерички обавештајац.

Према његовом мишљењу, Северноатлантска алијанса је проценила да ће украјинске снаге, које су обучавали инструктори из земаља чланица и које су опремљене НАТО наоружањем, бити способне да се најпре супротставе руској војсци, а потом и да је потисну на исток, међутим то се није догодило.

Џонсон је нагласио и да је наоружање испоручено из НАТО земаља прилично лошег квалитета, док руски еквиваленти наносе огромне губитке Украјинцима на бојном пољу.

Подсећања ради, дан раније Џон Кирби координатор стратешких комуникација Савета за националну безбедност САД, је за Еј-Би-Си изјавио да се Оружане снаге Украјине повлаче у Донбасу због недостатка муниције.

Извор: Медији