Србија

ОПЉАЧКАНА ПАЛАТА „СРБИЈА“: Полиција трага за нашим познатим политичарем

Слободан Хомен, бивши државни секретар у Министарству правде и адвокат, један је од осумњичених да је, са још девет особа, опљачкало десно крило Палате „Србија“ и из канцеларије у њему однео 43.000 комада државног ордења, потврђено је „Блицу“.

Он је један, од двоје осумњичених, за којима се трага.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Слободан Хомен је на седници Владе Србије 24. марта 2011. године именован за функционера задуженог за координацију односа са јавношћу. Био је посланик у сазиву од 2012-14, а мандат му је потврђен и у сазиву после тога.

Није непознаница да је Хомен колекционар одликовања Краљевине Србије и Краљевине Југославије.

Осморо ухапшено, двоје у бекству

Како је данас раније саопштено, у опсежној акцији хапшења која је организована од стране Трећег основног јавног тужилаштва у Београду и Управе криминалистичке полиције, Службом за сузбијање криминала лишено је слободе осам особа, а за двоје је расписана потерница због сумње да су опљачкали зграду СИВ-а и однели на десетине хиљада ордења.

Како се сазнаје, ухапшени су Ј.М. (65), Н.А. ), И.З. (63), О.П.Г. (65), С.С. (44), А.Т. (60), А.Р. (61) и Р.К. (64), док је за два лица С.Х. (52) и С.Б. (46) Треће тужилаштво суду поднело предлог за расписивање потерница.

Према наводима кривичне пријаве, за сада 10 лица је у саизвршилаштву из канцеларије за ордење, која се налази у десном крилу СИВ-а извршило тешку крађу државне имовине и то 43.000 државног ордења изузетно велике вредности.

Осумњичени су саслушани, сви су изнели одбране, након чега је Треће тужилаштво поднело суду предлог да се према четири лица одреди притвор, према два лица распише потерница и одреди притвор, јер нису доступни државним органима, а према три лица мера обезбеђења несметаног вођења кривичног поступка.

Извор: Блиц