Свет

РУСИЈА СЕ СПРЕМА ЗА УДАР, УКРАЈИНА ДОВУКЛА ВОЈСКУ НА ГРАНИЦУ: Овај град је наредна мета

Кијев повећава груписање снага у селу Волчанск у Харковској области, које се налази 10 километара од Белгородске области, рекао је за РИА Новости потпуковник ЛНР у пензији Андреј Марочко.

– Протеклих дана дошло је до повећања украјинске групе у селу Волчанск, које се налази на удаљености око 10 километара од села Шебекин , Белгородска област. И наоружање и војна опрема и број милитаната се повећава – рекао је Марочко, позивајући се на сопствене изворе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Експерт је приметио да руске снаге редовно нападају идентификоване циљеве на територији која се граничи са Руском Федерацијом, а украјинска војска ће наставити да се придржава тактике покривања цивилном инфраструктуром.

Да би се губици смањили, Оружане снаге Украјине распоређују људство у цивилне објекте, а опрему скривају у двориштима стамбених зграда и на личним парцелама.

Подсетимо, бивши посланик Врховне раде и учесник казнене операције против руских побуњеника у Донбасу, Игор Мосијчук, изјавио је да Харков, који се данас практично претворио у град на првој линији фронта, мора бити евакуисан.

Он упозорава да је Харков тренутно у веома тешкој ситуацији.

Извор: Информер