Свет

РУСИЈА СПРЕМА ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ: Четири корпуса спремна за други део одмазде

Руска војска последњих 14 дана интензивно врши сваког дана све већи притисак на Украјину. Посебно на мети налази се други по величини град у Украјини Харков који је у веома тешком стању с обзиром да је руска стратешка авијација са крстарећим ракетама и тактичким балистичким ракетама 22. марта уништили две термоелектране.

Због тога у граду нема струје, ситуација је доста сложена јер се покушава оебзбедити струја хитним увозом, а предвиђа се да ће због константних удара који су почели у знак одмазде за напад на суседни Белгород који се налази удаљен 65 км од Харкова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Док се води рат између два града Русија судећи према неким најавама већ спрема војску за напад на Харковску област и да је још у јануару за ту акцију спремна чак четири корупса.

Управо удар на харковске термоелектране је знак за припрему офанзивних операција на овом правцу.
Неке претпоставке указују да би могло да буде неколико офанзивних операција истовремено, укључујући и Одески правац.

Русија је од средине 2023 настављала са формирањем војне резерве на Криму и у Ростовској области, па се тако у близини граница са Украјином тренутно налази више од 100.000 руских војника, неколико хиљада тенкова и самоходних топова који се у целости не укључују у ратна дејства.

Извор: Андреј Млакар/tvfront