Свет

СТРАШАН ПОРАЗ УКРАЈИНЕ: Руски ФСБ уништио велики број диверзаната код Белгорода

Руске снаге безбедности су у претходна два дана спречиле покушај украјинских формација да наруше државну границу код Белгородске и Курске области, саопштила је Федерална служба безбедности Руске Федерације (ФСБ).

Уништено је више од 100 непријатељских милитаната, шест тенкова, самоходни топ „цезар“, 20 борбених оклопних возила и њихово упориште, наводи се у саопштењу службе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У борби против украјинских формација заједно са ФСБ делују и придружене јединице Оружаних снага Русије.

Удари на оружане формације у пограничној области су и даље у току, потврдила је руска служба и демантовала информације о уласку украјинских оружаних формација у нека погранична насеља Белгородске и Курске области.

„На друштвеним мрежама се шире информације о уласку украјинских оружаних формација у нека погранична насеља Белгородске и Курске области. Објављене информације не одговарају стварности“, наводи се у саопштењу ФСБ Руске Федерације.

Руско Министарство одбране потврдило је да су јединице Оружаних снага Руске Федерације, заједно са јединицама граничне службе ФСБ осујетиле јутрошњи покушај кијевског режима да изврши пробој на пограничну територију Русије у Белгородској и Курској области.

Сви напади Оружаних снага Украјине одбијени су захваљујући несебичним акцијама руске војске, потврдили су у руском Министарству одбране и додали да је непријатељ био на удару авијације, ракетних снага и артиљерије.

Око три сата после поноћи по локалном времену, након интензивног гранатирања цивилних циљева, украјинске терористичке формације су, подржане тенковима и борбеним оклопним возилима, покушале да упадну на територију Руске Федерације истовремено у три правца – код насеља Одноробовка, Нехотејевка и Сподарјушино у Белгородској области.

Руске јединице које чувају државну границу и гранична стража потиснуле су терористичке формације кијевског режима које су том приликом претрпеле значајне губитке не нарушивши руску границу, наводи се у саопштењу Министарства.

Према информацијама руског војног ресора, у области Одноробовке је уништено до 60 украјинских терориста, код Нехотејевке – три тенка и оклопни транспортер, а код Сподарјушина су уништена два непријатељска тенка.

„Поред тога, од 8.00 до 8.25 одбијена су четири напада украјинских диверзантско-извиђачких група које су покушале да пробију пограничну територију код села Теткино у Курској обалсти. Пошто је претрпео значајне губитке, непријатељ је одбачен“, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

Извор: Медији