Свет

УКРАЈИНУ ГУТА РУСКИ ГНЕВ! Киша Искандера пљушти у Одеси, Кременчугу и Полтави – УКРАЈИНСКА ПВО ПУЦА ПО ШАВОВИМА

Фото: Х принтскрин

Руски извори вести тврде да украјинска противваздушна одбрана није била у стању да одговори на летеће ракете, а по свему судећи, украјинске оружане снаге такође бележе несташицу ракетама пресретача за њихове ПВО системе.

Оружане снаге Русије извеле су нови ракетни удар на Украјину, а према прелиминарним подацима нападнути су Одеса, Кременчуг и Полтава. Ово извештавају украјински ресурси.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према доступним подацима, једна експлозија се већ догодила у Одеси, али још нема података шта је тачно погођено, док Ваздухопловство Оружаних снага Украјине извештава о другој ракети која је са Крима стигла ка Одеси.

Такође се наводи да су још две ракете летеле ка Кременчугу и Полтави. Украјински ресурси тврде да су у нападу биле укључене ракете Искандер ОТРК или противбродске ракете Оникс, које су такође ефикасне у гађању копнених циљева.

Према прелиминарним информацијама овај напад је усмерен на аеродроме; нападнут је аеродром Школни код Одесе; док је аеродром Миргород нападнут код Полтаве. Иако неки извори пишу да је погођено складиште муниције у близини Одесе, чују се гласни звуци секундарне детонације.

Верује се да је Кијев солидно заштићен, међутим тамо су данас стигле наводно хиперсоничне ракете Циркон, које су пребрзо прешле раздаљину од Крима до Кијева. Руска штампа тврди да је данашњи удар у Кијеву сравнио седиште СБУ са земљом.

У међувремену, неки украјински ТГ канали пишу да су наводно британски обавештајци упозорили канцеларију Зеленског и Генералштаб на одлуку Москве да уништи енергетски систем Украјине, укључујући производњу гаса. Тешко је поверовати, али ништа се не може искључити.

Извор: Srbija Danas/Oružjeonline.com