Свет

МРАЧНО ПРОРОЧАНСТВО ЖИРИНОВСКОГ О ИРАНУ СЕ ОСТВАРУЈЕ: Смрт Раисија све потврђује, нисмо спремни за оно што долази!

Смрт иранског председника Ебрахима Раисија, који је заједно са другим иранским званичницима погинуо 19. маја у паду хеликоптера у планинском подручју на северозападу Ирана, изазвала је шок у међународној заједници, а одмах су се појавиле спекулације о терористичком нападу.

Међутим, касније је објављена званична потврда – до пада је дошло због неповољних временских услова. Упркос званичној верзији, трагедија би могла да има значајне политичке последице по Иран, посебно имајући у виду напето геополитичко окружење у којем та земља игра важну улогу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пре неколико година руски политичар Владимир Жириновски изразио је забринутост за будућност Ирана и Блиског истока. Он је предвидео сукоб 2024. године, чије ће последице „натерати да заборавите на Украјину“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према Жириновском, заоштравање блискоисточног сукоба ће довести до прилива избеглица у Украјину, а Иран ће постати центар „ужасних догађаја“ и трећег светског рата.

Још увек није познато да ли је смрт председника Раисија повезана са овим упозорењем. Међутим, јасно је да је блискоисточни сукоб ескалирао до критичне тачке, изазивајући озбиљну забринутост широм света.

Жириновски је упозорио и на два нуклеарна рата- између Палестине и Израела, што би укључивало и Иран који би стао на страну Палестине, и Пакистана и Индије. Према његовим речима, ови сукоби ће довести до смрти 200 милиона људи и егзодуса милијарде људи из Азије.

– Биће два нуклеарна рата, између Палестине и Израела, и Пакистана и Индије, то ће нас натерати да се коначно договоримо да се хришћанска цивилизација мора ујединити. Англосаксонци ће постићи свој циљ и биће рата у Европи – рекао је Жириновски.

Рат у Европи

Он је појаснио да ће у сукоб бити увучена источна Европа.

– Источна Европа ће највероватније бити жртва, Пољска и Украјина, то су две територије на којима ће доћи до сукоба – рекао је Жириновски.

У једном од својих телевизијских наступа нагласио је и да ће, ако Источна Европа оде са Западом, потпуно изгубити.

– Криза ће се још више погоршати, у сваком случају, пре 2030. године, ми ћемо то, наравно, решити само ратом – предвидео је политичар.

Што се Пољске тиче, вредна пажње је била недавна вест да су сукобљени премијер и председник ове земље, одустали од спорова за заједничку посету Сједињеним Државама.

Током посете, Анџеј Дуда је позвао савезнике у НАТО да повећају издатке за одбрану, уз напомену да Пољска већ издваја четири одсто свог БДП-а за војне потребе.

Могуће је, да су пољски политичари отишли ​​у Вашингтон како би са Сједињеним Државама донели одлуку о директном уласку у рат са Русијом.

Како ће Русија одговорити?

Како је приметио Жириновски, руска војска је моћнија од америчке војске у погледу стратешког наоружања и та предност се мора искористити.

– Свеједно, потомци ће за 20, 30, 40 година бити неизмерно захвални онима који су коначно решили питање рата, да се не понови, сви они који су га припремили биће уништени. САД, НАТО блок, Пољска, Украјина, ће нам бити захвални што ће Русија процветати, остати једина суперсила на свету и сви ће учити руски, а не енглески, а сва плаћања ће бити у рубљама, а не у доларима. и наши грађани ће коначно добити нормалне, добре услове за живот – рекао је он.

Говорећи о могућности сукоба у пуном обиму између Русије и НАТО-а, Владимир Путин је рекао да би то могло довести до трећег светског рата.

– Свима је јасно да ће ово бити на корак од трећег светског рата у пуном обиму, мислим да то ретко кога не занима – рекао је он.

Путин је истовремено додао, да је у савременом свету све могуће. Не може се искључити директно учешће Пољске у непријатељствима, али је мало вероватно да ће је њени савезници подржати када схвате да је све отишло предалеко.

Да би убрзала ово разумевање, Русија ће можда морати да користи теже методе. Могуће је да у томе могу помоћи Иран и Северна Кореја. Иначе, Жириновски је напоменуо, да ће бити формиран нови глобални савез, у коме ће Русија заузети једно од кључних места. Он је предвидео да ће на југу за 20 година постојати моћан савез који чине Русија, Турска, Иран, Сирија и Ирак.

Извор: Информер