Србија

ИВИЦА ДАЧИЋ САОПШТИО! 10.000 људи стиже у Србију до Васкрса! Ево шта се дешава!

До Васкрса ће у Србију укупно бити враћено око 10.000 наших грађана, рекао је данас министар спољних послова Ивица Дачић, који истиче да се сада враћају људи који су у иностранству остали без посла.

Половина грађана се вратила авионима, а друга половина аутобусима и аутомобилима, истакао је Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додао је да тренутно нема српских држављана „заглављених“ по светским аеродромима и границама, а да се као нова категорија оних који желе да се врате у Србију јављају они који су остали без посла.

„И код њих има дилеме, летови не буду попуњени јер неки одустану, тако се на лет из Дубајиу 30 људи није појавило јер су проценили да им се не исплати да се враћају, због самоизолације или карантина“, рекао је он.

Дипломатско конзуларна представништва Србије евидентирају заинтерсоване за повратак, а онда се прави договор са председником Србије и надлежним министарствима и планира један лет дневно како се не би погоршала епидемиолошка ситуација у Србији.

Дачић је рекао да се јавља и тенденција да наши грађани желе да се врате у друге државе јер у њима попуштају мере и живот се враћа у нормалу.

Он је подсетио да је путовање за српске држављане бесплатно, као и за стране држављане које су из Београда били превезени приликом одласка по Србе.

Додао је да су због тога стигле захвалнице из више држава.

 

Извор: Тањуг/Република