Издвајамо Србија

ДАЧИЋ УБЕЋЕН ДА ЈЕ ПОДЕЛА КИМ МОГУЋА: Немачка је мењала став о СФРЈ, мењаће га и о Косову!

Фото: Јутјуб

Шеф дипломатије Ивица Дачић рекао је јуче да немачка канцеларка Ангела Меркел није у праву када тврди да није могућа подела Косова

Дачић каже да никако не треба искључити могућност да Меркелова у догледно време промени мишљење. Он је подсетио да је Немачка почетком деведесетих јасно и гласно била против промене граница бивше Југославије, да би недуго потом ипак признала и Словенију и Хрватску.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Меркелова је сада рекла да нема више промена граница на Западном Балкану. А шта ћемо са распадом Југославије?! Па, Немачка је тада рекла да подржава опстанак Југославије, а онда су после три месеца признали и Словенију и Хрватску… Ова 2018. је још лакша за такву промену става – рекао је Дачић за ЦИА ТВ Н1 и оценио да не види у чему је проблем да Берлин, а и сви други, сутра прихвате евентуални договор о разграничењу који би међусобно постигли Београд и Приштина.

– Је л’ се то тиче неке треће стране? Зашто се то и како тиче ЕУ? Ни Београд ни Приштина нису у ЕУ. Кога би се другог то тицало? У све оно што је мирним путем договорено нико са стране нема право да се меша – закључио је Дачић.

Подржавам Вучића више него неки из СНС!

Ивица Дачић је подсетио и да је СПС поуздан партнер СНС, а да с председником Србије Александром Вучићем има пријатељске односе. – Везује нас политика, за коју се срчано залажем, можда више и од многих из његове партије – рекао је лидер СПС.

 

 

Извор: Б.Б./Информер