Србија

ПРОВЕРИТЕ ДА ЛИ СТЕ НА СПИСКУ! Добићете по 30.000 динара од државе ако сте урадили ово

Награда

У борби са епидемијом вируса КОВИД-19 особље вртића, медицинске сестре, спремачице и возачи, били су испомоћ у ковид болницама, због чега ће их Град Београд наградити са по 30.000 динара, рекао је данас заменик градоначелника Горан Весић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Весић је рекао да се у току ванредног стања више од 250 запослених који раде у систему предшколског образовања добровољно јавило да буде испомоћ у здравственим установама које су се бориле против вируса.

„У свим нашим вртићима имамо медицинске сестре које су ту због беба и спремачице које вредно раде како би вртићи били уредни, али и возаче. Сви они су се добровољно јавили и провели више од два месеца у ковид болницама. Када се завршило ванредно стање, добили су по 15 дана одмора. Сви су тестирани и нико од њих није био позитиван на КОВИД-19, стога су се и вратили у вртиће да раде“, истакао је Весић за Тањуг.

Према његовим речима, Град Београд посебно је желео да им захвали.

Од њих 250 који су помагали, 183 је запослено у градској управи, како каже, а остали су на друге начине ангажовани.

„За тих 183 особе који су радили у ковид болницама, донели смо одлуку да их наградимо, па ће тако свако од њих добити захвалницу Града Београда и по 30.000 динара. То је знак захвалности што се несебично жртвовали и што нису остали код куће, иако су могли јер су уредно примали плату“, казао је Весић.

Помоћ запосленима у предшколском систему посебно је значила спремачицама и медицинским радницима здравственог система.

„У неком тренутку имали смо заражене у оквиру здравственог система, тада су сестре и спремачице из вртића долазиле на њихова места и својим радом помагале да те болнице остану у функцији, све како би се заражени излечили. Спремачице су посебно имале огроман посао, јер су биле у клиничко болничким центрима. Предсеник Србије Александар Вучић је недавно такође поменуо запослене које раде у здравственом систему, а који нису медицински радници и који нису били препознати до сада и истакао да без њих систем не би могао да функционише“, рекао је заменик градоначелника Београда.

Град Београд на овај начин, како наводи, жели да захвали запосленима који су учествовали у борби против КОВИД-19.

„Желим да искажем захвалност у име свих Београђана и Београђанки, нашим херојима данашњице“, додаје он.

Извор: Ало.рс