Србија

ДАРИЈА КИСИЋ ОТКРИЛА: Ево када ће доћи до попуштања корона мера!

Помоћник директора инситута Батут Дарија Кисић-Тепавчевић рекла је да је  3.154 ковид пацијената хоспитализовано. Када је реч о деци пренела је да се у КБЦ Драгиша Мишовић налази седморо деце, на ГАК-у три труднице које су позитивно тестиране, у КЦ Ниш једно дете, у Општој болници у Ссапцу једно дете.

Кисић-Тепавчевић пренела је да  je на КиМ хоспитализовано 89 особа, а 424 је у изолацији. Од тог броја 82 се налазе у КБЦ Косовска Митровића, по две у КЦ Крагујевац и Ниш, и две у КБЦ Драгиша Мишовић, а једна у КЦ Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У последња 24 сата, према њеним речима, ниједна особа са подручја КИМ није преминула. Када је реч о приватним лабораторијама осам је поднело одговарајућу документацију за добијање права на тестирање, а доношења решења је у финализацији.

Кад се укидају мере?

На питање када се очекује попуштање мера пошто је најављено да ће до тога доћи када не буде новог заражавања и који ће бити критеријум, она је казала да нема неке утврђене бројке, али да ће до тога доћи када буде као након укидања ванредног стања. То значи када буде мањи број новозаражених и када за пријем буду довољни капацитети Инфективне клинике, додала је она.

На исто питање покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић је претходно рекао да се мере могу попустити када будемо имали много мањи број новозаражених и прилив у болницама, као и када буду мањи и други показатељи ширења вируса. Он је изразио очекивање да ћемо имати све мање бројеве ако се будемо понашали као крајем јула и почетком августа, због чега смо имали смањење у претходном периоду. Истиче да је важно да одморимо здравствене раднике који већ шест месеци нису били ниједан дан на одмору.

Извор: Курир.рс/Тањуг