Здравље

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Дечак умало ослепео јер је јео храну коју сви Срби врло често користе!

Четрнаестогодишњи Аустралијанац Сјан Мур замало је ослепео зато што се хранио само пилетином, прженим кромпирима, хлебом, а од течности је пио само Кока-колу.

Посетио је више офталмолога и педијатара, али ниједан није успео да му да одговарајућу дијагнозу. На крају су му у једној болници су рекли да је живац оштећен, те да се по том питању ништа више не може учинити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сјанови родитељи су на телевизији гледали емисију о људима који су губили вид као и њихов син. Купили су авионске карте и запутили се у Сиднеј код офтамолога Стефани Вотсон.

– Били смо престрављени да ће наш син изгубити вид. Ситуација се погоршавала – рекли су родитељи.

Да ли и ви храните децу овим намирницама?

Након прегледа докторка је установила да Сјану недостаје витамин А. Испоставило се да је дечак од пете године јео само пилетину, пржене кромпириће, хлеб и Кока-колу, а исхрана је била главни „кривац“ за губитак вида.

Након што је свакодневно уносио преписану дозу витамина А, Сјаново стање се знатно поправило. И док се вид на његовом десном оку потпуно вратио, лево око је трајно оштећено. Сјан данас има 16 година. Здраво се храни, игра фудбал и ужива у дружењу са пријатељима.

Извор: Ало.рс