Русија

Ситуација је драматична! Американци у паници од Путина: ОН ИМА НАЈМОЋНИЈЕ ОРУЖЈЕ, НЕМОЋНИ СМО!

Амерички стручњаци уверени су да у евентуалном сукобу Америка не би могла да парира опасно наоружаној Русији, истакавши да су најопаснији системи на свету носач подводних дронова Посејдон и противваздушни ракетни систем С-400 Тријумф.

Сједињене Америчке Државе признале су да у евентуалном сукобу са Руском Федерацијом не би имале никакве шансе будући да председник те земље, Владимир Путин, поседује оружје које је у потпуности доминантно у односу на све оно што друге земље у свету имају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На то је указао Брент Иствуд, пензионисани официр америчке војске и војни колумниста часописа 19ФортyФиве, који верује да је носач подводних дронова Посејдон најмоћније оружје данашњице против код су америчке снаге немоћне. Он је уз тај пројектил, ставио и руски противваздушни ракетни систем С-400 Тријумф, за који каже да је најопаснији ПВО на планети.

– Ово оружје је застрашујуће јер може бити уперено у америчке градове на било којој обали. Русија планира да лансира Посејдон са своје подморнице К-329 Белгород – написао је Иствуд, преносе Новости.

– С друге стране, руска војска може да користи ПВО систем С-400 Тријумф не само за уништавање непријатељских авиона са посадом, већ и против крстарећих и балистичких пројектила на удаљености до 250 миља (400 км) – упозорио је он.

Међу осталим опасним врстама руског наоружања, Иствуд је навео противваздушни ракетно-топовски систем Панцир С-1 (ЗРПК), јуришни хеликоптер Ми-28НМ и ракетне системе Јарс.

Раније је колумниста Натионал Интереста Марк Епископос говорио о изгледима претње руском наоружању за америчку групу носача.

Према његовим речима, руска ракета Циркон могла би да представља претњу за ударну групу носача авиона америчке морнарице.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс