Србија

АЛБАНЦИ ШОКИРАЛИ СРБЕ! Ево зашто се састајемо са делегацијом Београда!

Фото: Јутјуб

Премијер привремених приштинских институција Авдулах Хоти изјавио је синоћ да се приштинска делегација са представницима Београда у Вашингтону састаје „само због узајамног признавања“.

Хоти је за телевизију „Кљан Косова“ из Вашингтона поновио да је узајамно признавање једина формула за нормализацију односа, иако је председник Србије Александар Вучић упозорио да се, уколико се питање признавања независности Косова стави на сто на прелиминарном билатералном састанку, састанак 4. септембра уопште неће догодити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Са Србијом се састајемо само због узајамног признавања, не састајемо се због других ствари. По савету наших међународних пријатеља, у овом случају САД, заседамо да се договоримо о агенди економске сарадње, али све је у функцији нормализације односа, што знаци узајамно признавање“, истакао је Хоти.

Он је истакао и да не постоји друга формула, што је, како је додао, јасно стављено на знање од првог дана рада владе привремених приштинских институција, пренело је Косово онлајн.

„На самиту у Паризу, као и у комуникацији коју смо имали са главним центрима у ЕУ, али и у САД, рекли смо да је узајамно признавање једино решење за нормализацију односа Косова и Србије. Верујем да је такав приступ сада потпуно јасан нашим међународним пријатељима“, рекао је Хоти.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг