Свет

Ударно! Оборен војни хеликоптер? Претворио се у БУКТИЊУ изнад војне базе!

Јуче су различити извори, укључујући руске, америчке и арапске медије, пренели да је оборен војни борбени хеликоптер у јужноисточној Сирији

Према локалним изворима, хеликоптер је почео да гори током лета, што је резултирало падом војне летелице на територији под контролом америчке војске и њених савезника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сиријски медији да се хеликоптер срушио поред војне базе Ал Шадади која се налази у сиријској провинцији Хасака. Преноси се и да је хеликоптер потпуно изгорео, док судбина посаде није позната.

Нико од званичнака се није огласио поводом писања о паду хеликоптера и амерички војни званичници још увек нису потврдили информације.

Медији спекулишу да се хеликоптер није запалио услед техничке грешке већ да је оборен ракетом испаљеном са земље. За ове тврдње се позивају на информације да је летелица „букнула“ у једном тренутку током лета.

Међутим, експерти кажу да није немогуће да се услед неисправности десио овакав инцидент, да се јак пожар деси и током лета, и да то не мора да значи да је проузрокован непријатељском ракетом.

У прилог тврдњи о несрећи а не непријатељској ракети иде и чињеница да се наводни пад хеликоптера десио на територији која је под америчком контролом.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс