Србија

УЖАСАН ЗЛОЧИН У ШАПЦУ! Богдан је убио БРАТА ИГЊАТА, па покушао да закопа његово тело!

Вест о овом убиству, које се догодило у августу 2019. године потресла је целу Србију

Богдан Гајић (24), из Шапца осуђен је на десет година затвора за убиство старијег брата Игњата. Гајићу је у првостепеном поступку казну изрекао Виши суд у Шапцу, на шта постоји право жалбе, пише Блиц.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вест о овом убиству, које се догодило у августу 2019. године потресла је целу Србију. Богдан Гајић је у породичном дому убио свог две године старијег брата Игњата, а полиција га је ухапсила у редовној контроли како усред ноћи гура на грађевинским колицима тело прекривено белим чаршавом. У колицима је био ашов и лопата са којима је намеравао да закопа брата у шипражје, недалеко од куће где су живели.

Мотив убиства брата, наводно је било проблематично понашање жртве Игњата Гајића, коме је, након вишегодишње тортуре и злостављања читаве породице, брат пресудио.

У изјавама за Блиц, након убиства, комшије су сведочиле да је Игњат био проблематичан и насилан, одлазио је од куће, а неки су причали да је имао проблем са дрогом и законом.

Проблеми у породици и пре 7 година

Како је Телеграф.рс писао, седам година пре злочина, 2012. године, породица Гајић први пут је полицији пријавила да их Игњат злоставља. У то време он је био средњошколац и није могао кривично да одговара.

Међутим, 2016. године поново су пријавили породично насиље, али тужилаштво није сматрало да има елемената за покретање кривичног поступка.

У ноћи, када се убиство догодило, родитељи су били одсутни. Истрага је од првог дана ишла од претпоставке да је Богдан још пре подне боксером и ножем усмртио брата и у зору наредног дана, кренуо у правцу шуме у близини водовода да се отараси тела.

За Богдана су причали да је био изузетно тих и повучен, интересовао се за психологију и показивао таленат према сликарству.

Иначе, реч је о угледној шабачкој пордици. Отац младића, Петар, је сликар, а његов рођени ујак је био прослављени Милић од Мачве.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Телеграф