Србија

ПРЕМИЈЕРКА ПОБЕСНЕЛА: „Нешто што је до јуче било за понос Србије, данас захваљујући лажи почиње да се доводи у питање“

Фото: Јутјуб

„Данас је ударна вест да се грађани добили позив на вакцинацију на Белекспоцентру, а да су затекли затворена врата. Ова непроверена вест ишла је читав дан по медијима. Нешто што је до јуче било за понос Србије, данас захваљујући лажи почиње да се критикује и доводи у питање“, рекла је данас на ванредној конференцији за медије премијерка Србије Ана Брнабић, поводом информације да су поједини грађани јутрос затекли затворена врата овог пункта а да су, како тврде, добили позив за вакцинацију.

Премијерка је подвукла да данас нико од грађана није био позван да дође на вакцинацију у Белекспо центру, већ сутра, јер овај пункт данас није радио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Данас сам осећала потребу да се обратим грађанима и укажем на један инцидент који се мање више дешава сваки дан, али је данас кап која је прелила чашу. Ради се о отвореним лажима о процесу вакцинације који је најважнији за нашу земљу, животно важан за наше грађане. Зато што је у овај процес укључено хиљаде и хиљаде људи – рекла је Брнабић.

Очигледно је, каже, постојао смишљен план.

– Зашто би екипа медија чекала испред Белексоцентра. То су објавили без да провере, а ово је најпроверљивија информација.Пошто ми овај процес схватамо врло озбиљно, одмах сам јутрос проверила и сазнала да ова госпођа има заказан термин за вакцинацију сутра – навела је премијерка.

Додаје и да је лаж је да је јутрос тамо било десетине и десетине грађана и да су затекли закључана врата Белекспоцентра.

– Питам и десет пута ћу питати – зашто ово радите?

Како каже, три ствари су важне.

– Ово је пример лажних вести и непрофесионализма. И сваки дан ово трпимо од једних те истих медија. Због тога данас желим да прикажем ову безочну лаж која је предмет живота људи. А све због политике и тога јер је председник Александар Вучић набавио вакцине – каже Брнабић и додаје:

– Под два, ово је свесно унижавање рада, труда и напора хиљаде људи који су укључени у овај процес, и који су похваљени у свету. Под три, када имамо овакве лажи имамо губитак времена људи који раде да унапре процес вакцинације, а провели су сате да провере шта се данас десило.

Додаје да нико ни је контакрио Канцеларију за ИТ управу.

– Разговарали смо са овим људима, они су се извинили и рекли да нису лепо видели поруку. Али да ли ће неко од тих медија извинити? Неће.

– Желим још једном да захвалим свим људима који учествују у процесу вакцинације. Ово што се данас десило није слика вакцинације у Србији. Србија ће ускоро бити шеста по броју вакцинисаних. Верујем да то неће радовати све, али 99 одсто грађана хоће – подвукла је Брнабић.

Иначе, поједини београдски медији пренели су да је више десетина грађана, који тврде да су за данас добили позив за вакцинацију против коронавируса у Белекспо центру, затекло јутрос затворена врата овог пункта.

За данас није ни била планирана вакцинација у Белекспо центру на Новом Београду, нити су грађанима упућивани позиви да данас дођу да приме вакцину на тој локацији, рекли су за Н1 у Канцеларији за еУправу. Како су објаснили, грађани су данас прву дозу вакцине примали само у домовима здравља.

На питање новинара да премијерка докаже да је ова вест намерно ширење лажи, Брнабић је рекла:

– Професионално ценим вашу објективност и ту немам ниједан проблем. Постоји два начина како сте могли да проверите. Свако ко дође на вакцинацију има код себе поруку да му је заказан термин за вакцинацију. Нико од вас то није тражио грађанима. Снимили сте папир који је сагласност за вакцинацију. Друго, откуд ваша екипа испред Белекспоцентра ако он данас не ради. Два сата нисте проверили информацију, а онда смо ми позвали грађанина којег сте снимили. Свако други би проверио ову информацију, а ви то нисте урадили, а онда су други слични медији пренели вест и то је стигло до „Војс оф Америка“ – навела је Брнабић.

Извор: Блиц