Издвајамо Спорт

ВИЛАНДЕР ОДЈЕДНОМ ПРОМЕНИО ПЛОЧУ, НАПАО МЕДИЈЕ ЗБОГ ЂОКОВИЋА: Тврди да је Новак најбољи тенисер свих времена!

Некадашњи шведски тенисер Матс Виландер често је био један од највећих критичара Новака Ђоковића, а сада тврди да медији са Запада у последње две године нису били фер према најбољем српском тенисеру.

Матс Виландер тврди да је Ђоковић много више критикован него Роџер Федерер и Рафаел Надал, који су имали дуже периоде без освојеног гренд слема, него Новак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Најчудније у целој причи је што нисмо тако причали о Федереру, који је „постио“ без великог трофеја пет година или о Надаловом мистериозном периоду од неколико година, када је био повређен или није био повређен или можда само није играо добро – испалио је Виландер за Спортс Илустрејтид.

Он је рекао да је Новаков период „поста“ био много краћи и са потпуно јасним образложењем зашто и како је до њега дошло.

– Новаков пут је далеко нормалнији и природнији, иако смо сви мислили да су Федерер и Надал суперљуди. На крају, морамо да погледамо ко излази као победник из целе ситуације. Роџер и када није побеђивао, говорило се о његовој „грациозности“ у поразу, Надал се „покривао“ тиме што никада није показивао негативну емоцију када је губио. А, Новак? Он је велики играч, један од највећих које сам икада гледао – нагласио је Матс Виландер.

 

Извор: Курир спорт