Регион

Неверица! БЕОГРАЂАНКА СЕ НЕПРИЈАТНО ИЗНЕНАДИЛА НА ПЛАЖИ У ЦГ: Није очекивала да ово наплаћују, а када је питала за лежаљке уследио шок

Поред свих недаћа и забрана са којима смо навикли да живимо, велики број Срба је и ове године скупио цркавицу и отишао на црногорско приморје у потрази за миром и одмором.

Нажалост, много тога није као што је било пре неколико сезона, па летовање све више постаје ствар престижа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Утисци из Црне Горе су шаренолики. Једни кажу да је сезона пропала и да гужве нема, други немају где да нађу паркинг од туриста, а било је и оних којима су цене дошле као хладан туш. Биљана К. (31) из Београда отишла је у Доброту, мало насеље на обали Бококоторског залива. Иако овде живи свега неколико хиљада људи и сви су углавном локалци, то их не спречава да подигну цене током летњег периода.

Наиме, Биљана се непријатно изненадила када је чула шта су Црногорци почели да наплаћују и ово до сада сигурно нисте чули.

– Почели су да наплаћују туширање на плажи 80 центи, видели смо то на неколико места у Црној Гори, лежаљке коштају на неким плажама од 50-80 евра – каже Београђанка која је по доласку у Доброту доживела шок на једној плажи.

За разлику од нашег туристе који је са девојком у Херцег Новом плаћао лежаљке од 8-15 евра, Биљани су рекли да су све лежаљке у Доброти резервисане до 15. августа! Ово је само један у мору примера који су људима покварили одмор, а највећи утисак увек оставе цене.

За десетодневно летовање у ексклузивним хотелима са пет звездица на Црногорском приморју за две особе треба издвојити у просеку до 3.000 до 6.000 евра. С друге стране, приватни смештај за једну особу у Будви кошта од 12 до 20 евра, наравно цена варира од близине плаже и услова у самом апартману. За ноћење у приватном смештају у Сутомору платићете од 8 до 12 евра, у Добрим водама од 10 до 15 евра, а у Бечићима од 15 до 20 евра и више.

Можда вас цифре неће изненадити, али све зависи од тога колико сте новца спремни да потрошите. Цене намирница су, према речима наших туриста, за 15-20 одсто веће него у Србији. На све то додајте наплаћивање туширања, лежаљки, сунцобрана и улаза у различите објекте и добијате цифру од које ће вам се завртети у глави. Руку на срце, све се лакше преболи уз поглед на море и омиљено пиће у руци.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Блиц