Издвајамо Регион

МИЛЕНКО КАРИШИК ПОТВРДИО СВЕДОЧЕЊЕ РАДОНЧИЋА: “Шеве” су вршиле ликвидације у Босни по налогу СДА!

Бивши командант специјалних јединица МУП-а Републике Српске Миленко Каришик рекао је да су, према налогу Странке демократске акције (СДА), криминалци убијали за време рата у БиХ и Србе и муслимане, а после су те криминалце ликвидирали припадници “Шева”, јединице у оквиру муслиманске тајне службе АИД.

Могу да потврдим сазнања српске стране у том времену да је СДА укључила велики број лица из криминалног подземља, криминалаца који су починили ратне злочине над Србима, али су по налогу убијали и неке своје људе – рекао је Каришик, коментаришући сведочење лидера СББ-а Фахрудина Радончића пред судом у Приштини у случају “Кељменди”, који је изјавио да је за убиство Рамиза Делалића Ћеле апсолутно одговорна “бошњачка државна мафија да он не би открио десетак политичких убистава”, што је Делалић најавио два дана пре смрти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима Каришика, постојала је тајна групација, организација у оквиру АИД-а – такозване “Шеве”, које су убијале муслимане који су одрадили прљаве послове, па су тако ликвидирани Ћело Један, Ћело Два, Јука Празина, Цацо…

– Они су у неком периоду покушали да процесуирају те своје ратне злочинце, али после су их све ликвидирали, да не би њихови злочини изашли на видело – рекао је Каришик, наводећи да је еклатантан пример покушај убиства генерала Сефера Халиловића, за који су оптужени Срби.

 

Подсетивши на бошњачке тврдње да је у Халиловићев стан, наводно, однекуд долетела српска граната која је убила чланове Халиловићеве породице, Каришик је додао да је сам Халиловић у својој књизи написао да је експлозив подметнут изнутра.

– То се односи и на Тузланску капију и Маркале. Свуда су они подметали експлозив да би Срби били оптуживани. У ствари, реч је о њиховим унутрашњим обрачунима. Они су већи број својих злочинаца са почетка рата у БиХ побили, и Јуку Празину и оба Ћела и друге. Наравно, сада то полако излази на видело – каже Каришик.

Према његовим ријечима, криминалци су убијали по налогу СДА, а њих су после ликвидирали припадници “Шева”.

– То је група која стоји иза убиства Угљанина, њиховог службеника који је проговорио о злочинима о којима сада Фахрудин Радончић говори. Мислим да је ово политички унутрашњи обрачун, али СДА и даље контролише целу причу и учествовала је све време од почетка. То је иста СДА од почетка. Отишао бабо, остао син – рекао је Каришик.

Он је навео да су “Шеве” убијале према налогу и да су побиле бошњачке злочинце, али и оне који нису били злочинци, као што је Јозо Леутар, односно оне који су проговорили када није требало.

 

Извор: Срна